fredag 6. september 2013

Oreo Cup Cakes!


 Oreo er en veldig populær kjeks som brukes i mye forskjellige søtsaker og kaker. Mest kent er vel Oreokaken. En mektig sjokoladekake med mange lag av diverse slag.
Min lillesøster er veldig glad i denne kjeksen og i anledning hennes burdagsselskap spurte hun meg om jeg ikke kunne bake Oreo Cup Cakes til henne, etter å ha noket litt i boken min "Love Manuela". Jeg brukte ikke oppskriften til Manuela, da jeg har gjort det tidligere og alle cup cakene gikk i søpla da de smakte høgg. Jeg brukte en jeg føler meg trygg på og som jeg har funnet på nettet for en god stund siden og jeg husker dessverre ikke hvor jeg fant den. Det jeg brukte fra Manuelas bok er mengden Oreo og fremgangsmåten.

Denne oppskriften gir til vanlig 24 vanlige cupcakes, men til disse cupcakene ga den 18 medium/store cupcakes.



Oppskrif:

  • 125 g Smør
  • 2 dl Sukker
  • 3 stk Egg
  • 4 dl Hvetemel
  • 2 ts Bakepulver
  • 1 ts Vaniljesukker
  • 1,5 dl Melk
  • 2 ss Kakao ( i halvparten av røra)

  • 100 g Oreo kjeks, knust
  • 18 stk Oreo kjeks, hele

Miks smør (romtemperert) og sukker hvitt, men ikke for lenge.
Tilsett ett og ett egg (romtemperete) og pisk godt mellom hvert.
Sikt inn alt det tørre og rør inn melk til slutt.
Knus oreokjeksene og bland det godt inn i røra før du deler den i to og blander inn kakao i den ene røren.
Vri forsiktig de hele kjeksene fra hverandre og ha den kjeksen med krem på i bunn av muffinsformen med kremsiden opp. Ta vare på de hele kjeksene uten krem
Fordel så røren i muffinsformene og bruk helst ett muffinsbrett når du steker.
Stek nederst i ovnen på 170°C i 15-20 minutter.



Må virkelig beklage, men disse er de eneste bildene jeg tok under selve prosessen.
 
 

Oppskrift på smørkrem:

  • 100 g Smør
  • 300 g Siktet Melis
  • 1/2 ts Vaniljesukker eller essens
  • 3 ss Melk eller annen væske
  • 1-2 Oreokjeks, fint kust

Miks alt godt sammen med mikser. Det er viktig at smøret er romtemperert.

Ha smørkremen i en sprøytepose og ønselig tipp. Jeg brukte en stjerne-tipp og lagde en swirl på toppen av de avkjølte cupcakene. Når du lager swirl jobber du utenfra og inn i sirkel og avslutter på midten med et ekstra trykk mens du presser litt ned for så å slutte å trykke og dra raskt opp.
Når du er ferdig med å pynte alle cupcakene med smørkrem, setter du den ene halve oreokjeksen du tok vare på fra tidligere på toppen. Til slutt drysser du fint knuste oreosmuler på toppen. NYT!



Bursdagsbarnet var strålende fornøyd og når gjestene oppdaget at det ikke var en blomsteroppsats eller pynt ble det jubel og skrik i "fjortis"-stil ;)


 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar