mandag 29. juni 2015

Othello - Skilpadde fra Ålesund

10 juni ble min kjære 27 år og til den anledningenville jeg jo gjerne bake en kake til han, men han skulle ikke ha noe kake sa han. Til min store irritasjon var han ikke til å rikke, til tross for daglig masing i to uker, hehe. Han er ikke noe til kakemons og spiser ikke kaker om det ikke er en av favorittene hans.
Noen dager før bursdagen hans snudde han plutselig om og sa at han vile ha kake alikevel. Han ville ha med på jobben. JIPPI! var den første tanken min, men det varte helt til han sa hva han ville ha... For han ville ha Skilpadde. Og er det noe jeg ikke får til, uansett hvor mange ganger jeg har prøvd, så er det nettopp den fordømte kaken. Men det er favoritten hans og han så på meg med dådyrøyne, så jeg klistret på meg et smil og presset frem ett OK mellom sammenbitte tenner. Hehe, off!

Skillpadde er en porsjonskake med to potetmelsukkerbunner, hvor den øverste er glassert med melis og pyntet med gelétopp, med krem og romkrem mellom seg.
Den heter også Othello, men må ikke forveksles med den andre kaken som også heter Othello, for det er en stor marsipankake.
Stian er fra Ålesund og skilpadden vekker barndomsminner. Vi har bodd i både Stavanger og på østlandet, men har aldri sett skilpadde andre steder enn i Ålesund, så den er nok ganske særegen for Ålesund.

Oppskrift:

 • 4 stk. Egg
 • 250g Sukker
 • 250g Potetmel
 • 125g Hvetemel
 • 2ts Bakepulver
Ha eggene oppi en bolle og tilsett sukker, pisk til eggedosis. Sikt så det tørre oppi og rør forsiktig inn til du har en klumpfri røre. Bruk så skje eller sprøytepose til å fordele røren på et bakepapirkledd stekebrett og stek i 10 minutter på 200ºC. Avkjøl.

 

Montering:

Finn bunner som ligner hverandre i fasong og størrelse og legg de to og to. Snu den ene bunnen med toppen ned og ha krem og romkrem enten lagvis, hver for seg, eller blandet oppå bunnen. Jeg foretrekker å ikke blande da, det er lett å få den flytende da romkrem og vaniljekrem ikke liker å bli rørt mye i.
Den andre bunnen glaserer du med melis og topper med en gelétopp, og lar tørke litt før du presser den forsiktig ned på den andre bunnen med kremfyllet på.
Server og nyt.

Mengde krem og romkrem avhenger i om man liker mye eller lite av den ene, den andre eller av begge kremene.
På de ni skilpaddene jeg fikk av denne oppskriften brukte jeg 4 dl fløte til krem og en boks ferdig piano romkrem, men Stian hadde foretrukket enda mer romkrem på skilpaddene, så neste gang kommer jeg til å bruke en og en halv boks.

6 kommentarer:

 1. hvordan lager man fyllet?

  SvarSlett
 2. Fyllet er romkrem og fløtekrem (eller vaniljekrem om du ikke liker romkrem).
  Jeg brukte ferdig romkrem fra piano, men du kan også lage hjemmelaget.
  Så la jeg det i to lag for av erfaring så blir rom/vaniljekrem blandet med fløtekrem veldig flytende.

  SvarSlett
 3. Elsker disse skilpaddekakene fra Ålesund 🤩 Takk for at du deler 🌷Hilsen fra Stavanger

  SvarSlett
 4. Elsker disse 🤩 Takk for deling 🙏🏼🌷

  SvarSlett
 5. Elsker disse 🤩 Takk for deling 🙏🏼🌷

  SvarSlett