tirsdag 30. juni 2015

Vannmelonbrød

Denne utrolig stilige, tøffe og ikke minst geniale ideen til brød kom jeg over på facebook, der ett hav av sider jeg har likt bombaderer veggen min med alt nyttig og unyttig.
Og genial er denne ideen med å få brødet til å se ut som en vannmelon når du skjærer i det, for hvor artig er det ikke å lage dette til barna? Datteren min på to og ett halvt syntes det er kjempe gøy å spise melonskive og gjett om hun skal få med seg slikt i matpakken når hun starter i barnehagen til høsten.
Men da skal jeg dog bytte ut bolledeigen jeg brukte nå med en mer sunnere brøddeig.

Vannmelonbrød kan man lage av hvilken som helst deigoppskrift, bare deigen er lys nok. Hvis ikke den er lys nok vil det bli vanskelig å farge den.
Som melonstener brukte jeg rosiner, men man kan også bruke sjokoladeknapper eller biter, men det egner seg nok best i de søte deigene.

Det du trenger:

  • Rød fargepasta eller kondittorfarge
  • Grønn fargepasta eller kondittorfarge
  • Rosiner eller sjokoladeknapper/-biter
  • Lys deig
  • 3 bakeboller
  • 3 røreskjeer
  • Brødform
Start med å bake deigen du skal bruke i en stor nok bolle, men stopp når du har hatt oppi halvparten av melet. Når du har rørt deigen klumpfri med halvparten av melet oppi fordeler du deigen i de tre bollene. En med halvparten, og to med en fjerdedel hver seg.
 
Den med halvparten i farger du rød som vannmelonkjøttet og har oppi ønsket mengde "steiner".


Den ene av de to andre farger du grønn som vannmelonskallet og den siste beholder du "hvit", for den myke delen av skallet er jo hvitt.

Når du er ferdig med å farge, fordeler du resten av melet i bollene og baker ferdig. Kna godt og sett deigene til heving i minimum 30 minutter.


Når deigene er ferdig hevet starter du med å kna opp den røde deigen og lager den så til en rund pølse og legger den til side.
 
Så tar du den hvite deigen, knar den godt, og kjevler den ut akkurat stor nok til å dekke den røde deigen. Legg den røde deigen oppå den hvite og pakk den inn. Knip skjøtene godt sammen og legg til side.


Ta så den grønne deigen og gjennta steget med den hvite deigen.

Smør eller kle en brødform (du kan godt steke brødet uten brødform også) og legg brødet oppi med skjøten ned.
 
Dekk til brødet med ett klede og sett til etterheving i minimum 45 minutter til det har dobblet i størrelse.
 
Så er det bare å steke det etter hva stekeanvisningen, i oppskriften du brukte, sier.

Brødet vil bli brunt på utsiden i stedet for gyllent, på grunn av grønnfargen, men når brødet er avkjølt og du skjærer i det, så vil du få se de fine fargene og vannmeloneffekten.


Stilig eller hva?

Bildene av det ferdige resultatet ble ikke så bra (jeg ventet ikke til det var avkjølt nok), men jeg skal garantert lage mer vannmelonbrød og da skal jeg få tatt noen finere bilder av sluttresultatet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar