torsdag 15. mai 2014

Verdensbeste

Hvem har vel sagt at Verdensbeste må være firkantet?

 
 
I anledning 60 års-dagen til kontordamen på jobben hos Stian, spurte Stian meg om jeg ikke kunne bake en kake til henne. Jo, det kunne jeg selvfølgelig.  Men så ber han meg lage en kake jeg aldri har lagd før og syntes er litt "skummel", nemlig Verdensbeste eller Kvæfjordkake som den også heter.
Jeg leste meg opp og ned på oppskriften og beit tenna samnen og kastet meg ut i det. 
Jeg ble faktisk overasket av hvor lett den egentlig var å lage!

 

 

Oppskrift på bunnen:

  • 150 g Smør
  • 125 g Sukker
  • 150 g Hvetemel
  • 1 ts Bakepulver
  • 5 stk Eggeplommer
  • 5 ss Melk
I denne oppskriften starter man med den nederste delen av bunnen. Rør smør og sukker til det blir lyst og luftig. Skill så eggehvitter fra eggeplommer og ta vare på hvittene, de får du bruk for senere. Tilsett hvetemel, bakepulver, eggeplommer og melk i smørblandingen og rør det godt inn. Dekk langpannen, eller som jeg gjorde to springformer med bakepapir og fordel deigen godt ut. Bruker du to springformer kan det lønne seg å veie deigen slik at det blir likt i hver form.
 
 

Oppskrift på marengslaget:

  • 5 stk Eggehvitter
  • 180 g Sukker
  • 100 g Hakkede Mandler
Pisk først eggehvitten halvstiv før du så tilsetter litt og litt sukker til den blir helt stiv. Fordel marengsmassen jevnt over bunnen/bunnene og dryss så hakkede mandler over.
 
Stek så kaken midt i ovnen på 175°C i ca. 30 minutter. Avkjøl så kaken.
 
 

Oppskrift på fyllet:

  • 5 dl Vaniljekrem (kjøpt eller hjemmelaget)
  • 2 dl Fløte
  • 2 ts Vaniljesukker
Dersom du har brukt langpanne deler du nå kaken i to like store deler, dersom du har brukt springform har du allerede to like deler :)
Ta så den delen du syntes er minst pen og legg den på kakefatet du har tenkt å bruke med marengssiden ned. Visp fløten til krem og bland så inn kremen og vaniljesukkeret inn i vaniljekremen og fordel det godt utover bunnen. Legg så den andre kakebunnen oppå med marengssiden opp og kaken er nå ferdig.
 
 
 
Som dere kan se har jeg pyntet kaken med roser og tall i fondant, men det er ikke lett å pynte denne type kake. Toppen er tørr og du får ikke ting til å feste seg, så jeg har rett og slett satt rosene oppå med beskjed til Stian at om de detter av under frakt så får han bare sette dem på igjen. Tallene har tannpirkere i seg, så de sto litt stødigere.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar