onsdag 31. august 2016

Ett rolig år på bloggen...

Det siste året har bloggen min stått stille, mye på grunn av en data som ikke klarte å laste opp ett bilde på mindre enn en time og som hang seg hver gang jeg trykket på noe. Men også fordi bakelysten min forsvant da minstemann fikk påvist kraftig egg-allergi. Så å si alle oppskrifter jeg kunne inneholder egg...
Jeg måtte lære meg nye oppskrifter, lære hva egg kunne erstattes med, lære hvilke oppskrifter man kunne bytte ut egg med og ikke minst finne ut hva som ble godt og hva mini likte av det han fikk servert.
Lære, feile, mestre.
Vel... Mestre lot vente på seg og feile briljerte. Kaker og muffins fløy vegger i mellom når mini ikke likte smaken, de gikk rett i søppelen når eksperimenteringen med oppskrifter feilet totalt og da enn oppskrift fremkalte brekninger hos flere i huset forsvant håpet mitt om å finne noe som gikk ann å bake som mini tålte. Bakegleden ble borte...

Men! Det er noe med den der bakegleden, den liker ikke å holde seg borte og kommer snikende innimellom og plutselig er den der og biter deg i rompa. Jeg er igjen bitt av bakebasillen og klør i fingrene etter å bake.
Så her en dag så satt jeg å tenkte etter hva jeg ikke har prøvd enda i bakingen og kom på at kokosmelk hadde jeg enda til gode å prøve. Så jeg slang meg rundt, fant frem kokeboken min og fant frem oppskriften for cupcakes. Egg og melk skulle byttes ut med en boks kokosmelk!
Planen var klar, ingredienser og utstyr ble funnet frem og ovnen ble satt på. Hendene viste hva de skulle gjøre og røren ble til og fylt i former, lekende lett.

Og resultatet? Mestring!
De ble mye bedre enn vanlige cupcakes og mye mer saftige! De ble dog ikke like høye som cupcakes, men lave som muffins. Men hva har det å si?
Jeg glaserte dem med sitronmelis (melis og sitronsaft) og ungene elsket dem og to brett med dem forsvant på kort tid.

Noen dager senere prøvde jeg meg med en liten endring på oppskrifen, jeg halverte sukkeret og tok vekk en dl av melet. Det ble byttet ut med havre. Nydelig godt toppet med rørt rispsyltetøy.

 Røren ble overraskende fluffy. Og kokossmaken er i bakgrunnen og ikke dominant. Jeg syntes dog at rema 1000 sin kokosmelk er mer kraftig på smak enn eldorado sin, men fortsatt ikke dominant.
 Havreversjonen.

Kokosmelk muffins uten egg toppet med sitronmelis.

Oppskrif:

  • 125 g Smør (bruker du smør uten melk så får du en melkeallergivennlig oppskrift)
  • 2 dl Sukker
  • 1 boks Kokosmelk
  • 4 dl Hvetemel
  • 2 ts Bakepulver
  • 1 ts Vaniljesukker
Miks smør (romtemperert) og sukker hvitt, men ikke for lenge.
Tilsett hele boksen med kokosmelk og miks lett sammen.
Sikt inn alt det tørre og miks godt til en jevn og fin røre.
Fordel så røren i muffinsformene (jeg er perfeksjonist og bruker en gammeldags is-skje med "klippe-funksjon") og bruk helst ett muffinsbrett når du steker.
Stek nederst i ovnen på 170°C i 20 minutter.
Avkjøl på rist og topp med det du ønsker, nyt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar