tirsdag 30. august 2016

Rakt, enkelt og billig - Hjemmelaget Blomkålsuppe

Vi kjeder oss sånn i matveien og det samme trauste og kjedelige går ofte igjen på middagsbordet. Jeg vil så gjerne fornye middagene våre, gjøre det mindre kjedelig og smake nye ting, men det er ikke alltid like lett.
Men i går tok jeg mot til meg og prøvde meg på noe nytt, nemlig hjemmelaget blomkålsuppe toppet med bacon. Ikke at det var så voldsomt nytt og spennende det, men det er virkelig en smaksopplevelse i forhånd til pulverposer ala Toro.
Og når man ser på pris er det ikke mange kronene som skiller en pose og ingrediensene til å lage hjemmelaget. Og med den hjemmelagde fikk jeg over to liter ferdig suppe. (Har ikke prisoversikt her, da jeg glemte å ta vare på kviteringen).
Jeg brukte ikke noen oppskrift når jeg lagde denne suppen, men bruke det jeg kunne tenke meg at var i en blomkålsuppe. Ved å bruke fløte så blir suppen mer kremet, men jeg valgte å gå for hel melk som også gir et litt kremet resultat, men til en billigere penge. Her er hva jeg brukte:

Oppskrift:

  • 2 stk. Blomkålhoder
  • 2 L Vann
  • 2 ts. Salt
  • 1 ts. Pepper
  • 6 dl. Hel melk
  • Bacon til topping
Del opp blomkålene i buketter, ha vannet i en kjele, kok opp og ha oppi blomkålen. La det koke under lokk til blomkålen er blitt mør, ca. 10 minutter.

 Hell så av vannet, men ta vare på det. Om du ønsker kan du nå legge til side noen blomkålbuketter som du kan pynte med, men jeg glemte det da storesøster fant ut at hun skulle kaste en leke i hodet på lillebror.
 

Bruk så en stavmikser og mos blomkålen til en pure. Ha oppi melk og fortsett med stavmikseren. Spe på med blomkålvannet til du er fornøyd med tykkelsen og konsistensen på suppen. Gi suppen ett lite oppkok og smak til med salt og pepper. Stek bacon og server.
 



Håper det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar